Atmapriya is de initiatienaam van Christoffel Hendrickx. Initieel was Christoffel een schrijver, theatermaker, cultureel entrepreneur en groen activist. Na vele intense ervaringen en projecten was er nood aan rust en bezinning. Daarvoor trok hij naar Nieuw Zeeland waar hij in contact kwam met Vipassana Meditatie. Tijdens de eerste tien daagse drong het besef door dat mentale rust verbonden is aan lichamelijke openheid en een gebalanceerd levensritme.

 

Om dit verder te ontdekken besloot hij in een yoga ashram te wonen. Na een verblijf van zeven maanden was er het sterke gevoel dat verdere ontwikkeling en verbinding met de kennis en de 'sangha' (de yoga familie) nodig was.

 

In Australië ving hij de studies in Yoga Wetenschappen aan waar in drie modules van zes maanden alle basiskennis van yoga en meditatie worden aangeleerd, zowel van een wetenschappelijk als een historisch en filosofisch standpunt. In de derde module koos hij voor specialisatie in “research”, wat betekent dat hij de verbinding bestudeerde tussen de behoefte van bepaalde groepen en minderheden en het gepaste aanbod aan yoga en meditatie oefeningen. In de vierde module werd er zes maanden gefocust op didactiek en de magie van het lesgeven, het dragen van mensen en ruimtes en het overdragen van kennis.
 

Atma%20Portrait%202%20kopie%CC%88ren_edi

Atmapriya is de naam die Christoffel kreeg toen hij na drie jaar ashram-leven de leermeester in India bezocht om daar zijn dienstbaarheid te oefenen. In essentie betekent Atmapriya: “hij die de spirit liefheeft” of “hij die geliefd is door de spirit”. Zijn pad is er één van steeds dichter komen bij wat essentieel is, wat in liefde staat, wat nodig is voor de spirituele ontwikkeling van allen, wat van essentieel belang is voor de ontwikkeling van liefde. Net als iedereen moet hij daarvoor zijn “sadhana” doen, zijn eigen oefeningen en zelfontwikkeling. Net vanuit die kwetsbaarheid en strijd van het “zelf onderweg zijn” kan hij ook anderen daarin bijstaan op een menselijke en realistische manier.

Dankzij uitgebreide studies is Atmapriya één van de weinige yogi's in België die in staat is om voor iedereen de geschikte aanpak en oefeningen te selecteren. Dit gebeurt op basis van yoga psychologie en is dus steeds in een therapeutische context. Ook mensen met een problematisch verleden – zowel fysiologische als psychologisch – kunnen op die manier geholpen worden, als ze reeds in staat zijn om zichzelf te helpen, want de oplossing ligt steeds in de cliënt zelf.

Naast zijn focus op het helpen van mensen in een directe relatie als leraar-student heeft Atma zich ontwikkeld in hands-on behandelingen zoals massage, met deep-tissue technieken en stretching.
Vanuit zijn passie voor muziek, mantra en ceremonie heeft hij ook een eigen soundhealing techniek ontwikkeld en past hij deze ook toe in totale behandelingen voor alle zintuigen die hij 'holististic treatment' noemt. De passie voor muziek heeft van Atma ook een autodidactische producer/sound engineer gemaakt dus zelfs voor gepersonaliseerde soundscapes en meditatie-opnames kan je bij hem terecht. Hij is ook dj, facilitator en host voor ecstatic dance evenementen en workshops.

Daarnaast heeft Atma vanuit zijn zelf-healing en leven in yoga ashrams een sterke band opgebouwd

met de relatie tussen voeding en welzijn.
Daardoor kreeg hij de positie als kok en werkte hij als coördinator

in verschillende ashrams en veganistische restaurants.
Ook voedingsadvies, workshops en lessen worden dus aangeboden op aanvraag.